Ponta: Ce trebuia să facă Titus Corlățean și nu a făcut? Ce s-a întâmplat nu ține de autorități române

Publicat: 21 01. 2013, 15:17
Actualizat: 17 08. 2014, 09:48

Premierul Ponta a declarat, luni, că ceea ce s-a întâmplat pe teren în Algeria nu ține de autoritățile române, așa cum nu ține nici de celelalte autorități ale partenerilor europeni, el arătând că intervenția a aparținut algerienilor și adăugând: „Ce trebuia să facă Titus Corlățean și nu a făcut?”.”

Celula de criză din care fac parte reprezentanții tuturor structurilor statului și-a făcut datoria din punctul meu de vedere. În rest, ceea ce s-a întâmplat pe teren nu ține de autoritățile române, așa cum nu ține nici de celelalte autorități ale partenerilor noștri europeni”, a spus Ponta.

El a precizat că intervenția a aparținut autorităților algeriene, care le-au informat pe cele române.

„Eu am confirmat sâmbătă, când cele trei persoane care fuseseră salvate erau în custodia autorităților noastre. Nne-au confirmat primul deces și ne-au confirmat faptul că ultima persoană eliberată de armată se află în spital și, din păcate, și chiar mă doare sufletul, nu a putut fi salvată”, a spus Ponta.

„Ce trebuia să facă Titus Corlățean și nu a făcut?”, i-a întrebat Ponta pe jurnaliști.

În legătură cu numărul insuficient de diplomați, reclamat de Corlățean, Ponta a precizat că și MAE, ca toate ministerele în ultimii ani, a avut mari probleme de personal și de finanțare a activităților sale.

„Nu a scăpat nici MAE de criza din ultimii ani. E un standard după care funcționează toate structurile statelor occidentale (…) și care este limita până la care poți să intervii. Noi nu puteam, nu poți să intervii tu pe teritoriul statului algerian”, a spus Ponta.