Ponta, contemplând o pictură cu locomotiva Trenului Regal: Să nu-mi ceară să o privatizez și pe asta!

Publicat: 16 05. 2013, 17:56
Actualizat: 25 06. 2013, 19:27

Premierul Victor Ponta a venit la sediul BNR pentru a asista la o conferință a președintelui fondator al Agenției americane Stratfor, George Friedman, și a observat o pictură reprezentând locomotiva cu aburi a Trenului Regal, spunând, zâmbind, că speră să nu i se ceară să privatizeze și acest activ.

LOTO – LOTO 6/49, LOTO 5/40, JOKER și NOROC. Report uriaș la extragerea LOTO din 16 mai. NUMERELE CÂȘTIGĂTOARE

Ajuns la sediul Băncii Naționale a României, premierul s-a întâlnit cu guvernatorul Mugur Isărescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu și viceguvernatorul Bogdan Olteanu, care l-au invitat într-o sală în care era prezentată pictura unui artist român reprezentând locomotiva cu aburi a Trenului Regal în mărime naturală, pe o suprafață de 20 metri lungime și 4 metri înălțime.

Observând pictura, premierul a început să râdă și să vorbească cu Olteanu despre vânzarea CFR Marfă, afirmând: „Să nu-mi ceară să o privatizez și pe asta !”.

Niciunul dintre cei trei investitori care au depus documentația de participare la privatizarea CFR Marfă nu s-a precalificat pentru etapa următoare în cadrul procesului de privatizare a companiei CFR Marfă, în urma verificării și analizării documentelor, iar Ministerul Transporturilor a reluat procedura, relaxând unele condiții impuse ofertanților.