Ponta dă vina pe politicieni pentru eșuarea proiectul de concesiune Comarnic-Brașov

Publicat: 21 07. 2015, 20:37
Actualizat: 22 07. 2015, 00:38

„Proiectul Comarnic-Brașov a eșuat din cauza lipsei unui acord politic pentru că fiind vorba de o investiție majoră, ca orice lucru mare care durează mult, trebuie să se bazeze pe un acord și populismul și demagogia au distrus acest proiect”, a declarat Ponta, precizând totodată că proiectul „era bun pentru România pentru că nu se făcea din banii noștri în mod direct…așa proiectul este în SEAP, în proiectul din buget, însă va trebui să încapă în cheltuielile bugetare”.

Premierul a mai declarat că „nu e prima dată când din demagogie și populism omorâm proiecte importante”, dar „important e să avem un câștigător care să se apuce de treabă pe bani din buget”, a încheiat premierul.

Autostrada A3 Comarnic – Brașov, a cărei concesiune controversată a fost anulată în urmă cu o lună, a fost scoasă la licitație publică săptămâna trecută, începând cu primele loturi dinspre cele două capete. Este vorba de 4 km dinspre Comarnic și circa 6 km dinspre Râșnov spre Cristian (Brașov), pentru care Compania de Autostrăzi estimează un cost de circa 71 de milioane de euro.