Ponta, despre schimbările din PSD : Partidul să arate că sprijină combaterea corupției, a clientelismului și a acumulării de putere

Publicat: 13 12. 2014, 14:42

„În primăvară trebuie să facem noul proiect politic 2015-2019 care presupune două lucruri esențiale: pe de o parte să avem grijă să îi apărăm și să ne facem datoria față de cei peste cinci milioane de români care ne-au votat, iar pe de altă parte să încercăm să guvernăm bine și să schimbăm în PSD lucrurile pe care toată lumea le cere să fie schimbate”, a spus Ponta, după CExN a Organizației de femei social-democrate.

În ceea ce privește schimbările în interiorul PSD, Ponta a precizat că se referă la adopatarea unei decizii foarte clare și a unei acțiuni clare și consecvente prin care partidul să arate că sprijină în societate și în interior combaterea corupției, a clientelismului politic și a acumulări de putere doar la anumite persoane și la anumite funcții.

Ponta a spus că această reformă i se aplică și lui și a arătat că are în vedere inclusiv schimbarea statutului PSD.

„Această reformă mi se aplică și mie, nu pornește de la mine. O reformă nu poate fi făcută decât printr-un efort colectiv și aici mă refer la schimbarea Constituției, acolo unde va fi nevoie, la schimbarea legilor, la schimbarea stautului PSD”, a spus Ponta.

El a arătat că statutul PSD va trebui să conțină prevederi foarte clare, care să nu mai lase loc de interpretări în acest sens.