Ponta, despre supraviețuitorii aterizării forțate: Sunt în viață, sunt răniți foarte grav

Publicat: 20 01. 2014, 20:27
Actualizat: 31 10. 2016, 23:48

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la B1TV, că supraviețuitorii aterizării forțate din Cluj sunt în viață, dar sunt „răniți foarte grav”.

„Sper să îi găsească pe supraviețuitori”, a spus Ponta.

Potrivit acestuia, problema a fost legată de localizare.

„S-a reușit localizarea cu aproximație”, a spus Ponta, menționând că supraviețuitorii sunt „răniți foarte grav”.

Avionul care ar fi aterizat forțat luni după-amiază a fost localizat în localității Fântânele din județul Cluj, în apropierea unui lac de acumulare.

Avionul, plecat de la București spre Oradea, este de tip BN2 și ar fi aterizat forțat în județul Cluj, fiind pilotat de Adrian Iovan.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Cluj, Adriana Vornicu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că apelul la 112 a fost primit la ora 16.16, fiind făcut de o persoană care se afla în avion, după prăbușirea acestuia.

Bărbatul a anunțat că avionul s-a prăbușit într-o zonă muntoasă și că sunt persoane rănite.

Aeronava plecase, luni după-amiază, de la București spre Oradea, și avea la bord un echipaj medical, printre care și purtătorul de cuvânt de Spitalul Elias, dr. Valentin Calu, iar incidentul a avut loc în apropierea localității Beliș, în județul Cluj, într-o zonă montană, mai multe ambulanțe îndreptându-se spre locul accidentului.

Echipajul medical aflat la bordul aeronavei mergea la Oradea pentru o intervenție de prelevare de organe.

Ministerul Apărării Naționale a fost solicitat să aprijine cu elicopetere și tehnică specială operațiunea de căutare a aeronavei prăbușite în județul Cluj și pentru salvarea persoanelor aflate în avion.