Ponta în răspunde lui Băsescu, îngrijorat de neactualizarea listelor de rezerviști: Discuția e neserioasă, nu trebuie să stârnim panică

Publicat: 24 04. 2014, 16:14
Actualizat: 13 10. 2018, 03:12

Premierul a făcut această afirmație în cadrul unei emisiuni a postului public de radio, după ce a fost întrebat cât de periculoase sunt evoluțiile din zona României, deoarece președintele Traian Băsescu a menționat recent că se impune necesitatea actualizării listelor de rezerviști.

„Eu sunt de părere că nu trebuie să stârnim panică în populație și de asemenea, ca să fim foarte serioși, în secolul XXI nu mai vorbim de număr de soldați, vorbim de tehnologia pe care o avem la dispoziție”, a spus Ponta..

Referitor la achiziționarea avioanelor multirol F16, șeful Executivului a afirmat că, anul trecut, a aprobat „cu sufletul îndoit” achiziționarea acestora, dar prezentul a arătat că a fost o măsură necesară.

„M-am gândit «domne’, cu banii ăia mai puteam să facem niște spitale, puteam să mai facem niște școli», iată că acum, când se pune problema unui pericol chiar militar foarte aproape de granițele României, îmi dau seama că banii cheltuiți pentru a avea o tehnologie militară performantă nu sunt chiar bani aruncați, ci dimpotrivă, îți garantează o securitate de care avem nevoie. Dar să vorbim de rezerviști mi se pare o chestiune neserioasă”, a mai spus Ponta.

Președintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că trebuie refăcută capacitatea de a aduce rezerviștii sub arme, dacă este nevoie, mulți fiind plecați la muncă în străinătate, precizând că în cadrul CSAT s-a discutat această problemă.

Președintele a spus că „va trebui să ne refacem capacitatea de a ne aduce rezerviștii sub arme, dacă este nevoie” și a menționat că guvernele vor trebui să înțeleagă că este un imperativ creșterea capacității de luptă a armatei române.