Ponta: Inspectorul fiscal, personaj negativ, de la jupuit cu ”fonciirea” a lui Moromete la fabule actuale

Publicat: 06 05. 2015, 13:01

This browser does not support the video element.

El a susținut afirmația la o conferință pe teme turistice, unde a arătat că evaziunea fiscală este un fenomen negativ care afectează turismul de calitate și competitivitatea, în contextul în care zeci de autoturisme ale Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au plecat în coloană din București, pe autostradă, spre litoral și au mers cu girofarurile pornite prin stațiuni, oprindu-se la diverse localuri pentru ca inspectorii să vadă dacă există nereguli.

„Știam că bătălia nu va fi nici scurtă și nici ușoară. Știam că, în România, inspectorul fiscal e un personaj negativ, de la «jupuit cu foncirea» a lui Moromete, care trebuie gonit din curte întotdeauna, până la personaje care se dovedesc fictive, care umblă cu sutele de mașini, blochează autostrada, și alte legende și fabule obișnuite în mitologia românescă”, le-a spus Ponta participanților.

El a precizat că aceste afirmații le face în special pentru participanții români, pentru că nu știe cum s-ar traduce în engleză «a jupui» a lui Moromete, dar și-a arătat convingerea că mesajul va ajunge și în afara României.

„Știu foarte bine că întotdeauna se va găsi un jurnalist prieten care să-i susțină pe cei care fac evaziune fiscală, că face și el un ban. O să aud din nou povestea că: >, sau într-o altă țară, eu cred că nici în Bulgaria nu poți să faci evaziune fiscală și sigur e treaba guvernului de acolo”, a apreciat Ponta.

El a adăugat însă că știe că nici ANAF și nici alte instituții ale statului nu sunt perfecte.