Ponta, întrebat despre huiduielile de la Cluj: Fiecare face ce știe și ce poate, ține de educație

Publicat: 06 12. 2013, 15:50
Actualizat: 28 09. 2018, 07:22

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, întrebat despre faptul că a fost huiduit la inaugurarea Campusului Teologic „Nicolae Ivan” din Cluj, că „fiecare face ce știe și ce poate”, spunând că nu a mai văzut până acum fluierături în fața unei biserici, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebat cum comentează faptul că a fost huiduit de mai multe persoane care se opun proiectului minier de la Roșia Montană și exploatării gazelor de șist, premierul a spus: „În niciun fel. Fiecare face ce știe și ce poate, însă recunosc că nu am mai văzut până acum huiduieli și fluierături în fața unei biserici, dar fiecare cu treaba lui”.

Totodată, Ponta a mai spus, la ieșirea din Facultatea de Teologie din Cluj, că „ideea de a huidui un mitropolit la intrarea într-un lăcaș de cult ține foarte mult de educație”.

Premierul Victor Ponta a fost huiduit, vineri, la inaugurarea Campusului Teologic „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, de mai multe persoane care se opun proiectului minier de la Roșia Montană și exploatării gazelor de șist și care au strigat „Jos Ponta”, „Demisia” și „Rușine!”.

Victor Ponta a coborât din capela Facultății de Teologie Ortodoxă pentru a tăia panglica la inaugurarea Campusului Teologic „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca și a clădirii facultății, fiind întâmpinat de un grup de protestatari care l-au huiduit și care au strigat: „Jos Ponta”, „Hoții”, „Demisia”, „Rușine!”, „Jos, Ponta, jos, că ești un mincinos”.

Protestatarii aveau bannere cu mesajele „Salvați Roșia Montană”, „Fărădelegea lor este legea minelor”, „Legea minelor te lasă fără casă”, „Opriți evacuările forțate”.

„Ponta e un trădător de țară, ne minte în față, acum doi ani era împotriva gazelor de șist. Acum e un moment în care l-am prins aici, trebuia să sărim toți pe el. Ce să facem noi? Să mergem să cerșim pe la străini? Uitați-vă la unguri, de la 1 ianuarie scad prețurile la gaze, la tot”, a declarat unul dintre protestatari.

De asemenea, pe zidul clădirii a fost lipit un afiș cu mesajul: „Imobil expropriat de RMGC”.

Susținătorii premierului, membri ai PSD aflați la ceremonie, au început, la rândul lor, să scandeze „Ponta, Ponta” și „Bravo Ponta”.

Premierul Victor Ponta nu a reacționat la cele întâmplate și a tăiat panglica, după care a intrat înapoi în clădire.

Victor Ponta a sosit, vineri, în jurul orei 11.30, la Campusul Teologic „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca, pentru ceremonia de inaugurare a proiectului Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

Victor Ponta a asistat la finalul slujbei de Liturghie oficiată de un sobor de preoți în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei, în capela Facultății de Teologie Ortodoxă.

La finalul slujbei, Victor Ponta a primit din partea IPS Andrei cea mai înaltă distincție a Mitropoliei Clujului, „Crucea Transilvană” pentru sprijinul acordat de Guvern la construirea campusului, inaugurat de către premier.