Ponta își exprimă „o părere personală”: Băsescu avea de mult timp terenul din Călărași iar acum a vrut să-l „albească”

Publicat: 01 12. 2013, 22:12
Actualizat: 28 09. 2018, 08:45

Premierul Victor Ponta a spus, duminică, într-un interviu televizat, că el crede că președintele Traian Băsescu deține de mai mult timp terenul din județul Călărași, dar spre finalul mandatului a vrut să-l „albească” trecându-l pe numele unor membri ai familiei.

Șeful Executivului a făcut această afirmație în momentul în care moderatorii România TV l-au întrebat cum își explică faptul că Traian Băsescu a anunțat că a achiziționat sute hectare de teren agricol și dacă acesta nu s-a gândit că îl poate costa politic.

„Eu cred că avea acest teren de mult și acum a vrut să-l albească, ca să vă spun direct. Spre finalul mandatului s-a gândit să treacă cumva pe numele familiei niște proprietăți pe care probabil că lucra mai demult la ele”, a spus Victor Ponta, subliniind faptul că își exprimă doar o opinie.

El a precizat că președintele Traian Băsescu ar trebui să susțină înființarea comisiei parlamentare de anchetă, dacă nu are nimic de ascuns, pentru că acțiunea contrară creează suspiciuni.

„Această vehemență a oamenilor din jurul său împotriva comisiei nu face decât să accentueze suspiciunea că e ceva de ascuns acolo”, e susținut Ponta.

El a repetat faptul că exprimă o părere personală, așa cum a văzut că și Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, are păreri personale.

Recent, fiica cea mare a șefului statului, Ioana Băsescu, a achiziționat 291 de hectare de teren agricol în zona localității Nana din județul Călărași. Președintele Băsescu a precizat că el a dorit achiziția acestui teren și că și-ar dori ca „în familie” să mai cumpere teren agricol.