Ponta la Oradea: Premierul a discutat cu autoritățile despre modernizarea aeroportului, un pasaj suprateran și CET

Publicat: 24 07. 2012, 21:09
Actualizat: 24 07. 2012, 21:09
Premierul Victor Ponta a discutat cu autoritățile locale, la Oradea, despre trei proiecte importante pentru oraș - modernizarea aeroportului, trecerea CET II în administrarea municipalității și finanțarea unui pasaj suprateran la ieșirea spre Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a discutat cu autoritățile locale, la Oradea, despre trei proiecte importante pentru oraș – modernizarea aeroportului, trecerea CET II în administrarea municipalității și finanțarea unui pasaj suprateran la ieșirea spre Arad, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a ajuns, marți seară, pe Aeroportul din Oradea, el declarând ulterior că a discutat cu primarul Ilie Bolojan, cu prefectul Claudiu Pop și cu vicepreședintele Consiliului Județean Alexandru Kiss despre cele trei proiecte prioritare pentru Oradea: modernizarea aeroportului, șoseaua de centură și CET-ul dezafectat.

Ponta a plecat apoi la sensul giratoriu care leagă Calea Aradului de șoseaua de centură, unde municipalitatea va construi unul dintre cele două pasaje supraterane.

„Toate cele trei proiecte pe care mi le-au prezentat și domnul primar și conducerea Consiliului Județean cred că sunt proiecte importante pentru oraș și pentru zonă și atunci trebuie sprijinite. Ministrul Transporturilor de aceea a fost cu mine, să vedem cum facem finanțarea pentru aeroport. Ceea ce putem să facem fără bani este să dăm acel CET (CET II – n.r.) dezafectat, și vi-l dăm cu mare drag, fiindcă aici sunt oameni gospodari și pot să îl administreze mult mai bine decât ministerul de la București, și trei – pentru pasaj (pasajul suprateran care se va construi peste sensul giratoriu din Calea Aradului – n.r.) să dăm niște avansuri să se facă licitație, după care în 2013 să asigurăm și finanțarea”, a declarat Ponta.

După ce a studiat planul șoselei de centură executată de firma Selina, Ponta urma să meargă să vadă zona CET II – aflată în subordinea Ministerului Economiei, dar întrucât era în întârziere a renunțat la vizită.

„M-ați convins”, a spus el, după care a urcat în mașină și a pornit spre Primăria Oradea, pentru a se întâlni cu reprezentanți USL.

Ulterior, Ponta a ajuns la mitingul USL din Piața Independenței.