Ponta nu are să-i reproșeze nimic ambasadorului Jinga legat de prestația sa la CNN

Publicat: 13 02. 2013, 18:50
Actualizat: 20 03. 2015, 05:33

Premierul Victor Ponta a evitat să îi facă astăzi vreun reproș ambasadorului României în Marea Britanie, a cărui intervenție la CNN a lăsat loc de interpretări din punctul de vedere al exprimării și al pronunției în limba engleză.

„Nu m-am uitat la CNN. M-am uitat în schimb la poziția pe care a avut-o și pe acest subiect și pe altele, anteror. Este un ambasador care s-a bătut foarte mult pentru România”, i-a luat Victor Ponta apărarea diplomatului.

Ieri, ambasadorul a încercat, stângaci, să argumenteze nevinovăția autorităților române și a abatoarelor din care au plecat transporturile de carne de cal care a ajuns pe piața britanică etichetată drept carne de vită.

Ion Jinga reprezintă România în Marea Britanie din februarie 2008. Fost ambasador în Belgia, Jinga fost acreditat de președintele Traian Băsescu în Regatul Unit după ce parlamentarii i-au respins acestuia propunerea de a-l trimite la Londra pe actualul europarlamentar PDL Traian Ungureanu. În urma acestei dispute președinție-parlament, numele ambasadorilor care au fost ulterior trimiși în Franța, Marea Britanie și Statele Unite au fost convenite la sfârșitul anului 2007 între Traian Băsescu și ministrul de Externe la acea vreme, Adrian Cioroianu.