Ponta: Reintrarea în recesiune nu va afecta majorarea salariilor bugetarilor

Publicat: 15 05. 2012, 12:51
Actualizat: 11 11. 2012, 17:11

Premierul Victor Ponta a declarat că reintrarea economiei României în recesiune, după două trimestre consecutive de scădere, nu va afecta majorarea salariilor bugetarilor programată pentru 1 iunie.

„Dacă vom avea efecte negative asupra încasărilor de la buget, deși deocamdată nu sunt probleme, vom reduce din cheltuieli”, a declarat Victor Ponta.

Prim-ministrul a precizat că România este pregătită să absorbă efectele negative de pe piața europeană, iar ținta de cresteștere economică de 1,5%, stabilită cu FMI pentru acest an, va fi menținută. Analiștii estimează însă o creștere de aproximativ 1%. 

Economia a scăzut cu 0,1% în primul trimestru din 2012 față de octombrie-decembrie 2011 și a intrat în recesiune, întrucât este al doilea trimestru consecutiv de scădere comparativ cu lunile anterioare.

În condițiile în care și în trimestrul IV de anul trecut PIB s-a contractat cu 0,2% ca serie ajustată sezonier față de perioada iulie-septembrie, economia este considerată în recesiune tehnică, situație care reflectă două trimestre consecutive de scădere față de trimestrul anterior.