Ponta va asista la meciul de rugby Georgia-România

Publicat: 15 03. 2014, 11:42
Actualizat: 31 10. 2016, 23:53

Cupa este numită după Mitropolitul Antim Ivireanul din Georgia și, conform tradiției, câștigătorul ține trofeul în vitrină sa până la următorul meci.

Vineri, Ponta i-a spus omologului său georgian, Irakli Garibașvili, că parcursul european al Georgiei e un obiectiv strategic pe care România îl sprijină în totalitate, dar există un un domeniu în care cele două state sunt adversare, respectiv meciul de rugby Georgia-România, de sâmbătă.

„Parcursul european al Georgiei este un obiectiv strategic pe care România îl sprijină în totalitate. Este un singur domeniu în care nu putem fi parteneri, suntem adversari: este vorba despre meciul de rugby care va fi mâine și care va opune cele două echipe naționale. I-am recunoscut domnului prim-ministru că n-o să țin cu Georgia, o să țin cu România, dar cu atât mai mult, în afară de această singură bătălie pe teren, toate celelalte lucruri pe care le avem sunt interese comune, proiecte comune și se poate baza pe România”, a spus Ponta.

Din delegația premierului fac parte și membri ai Federației Române de Rugby, jucători din generația anilor 80, care vor asista la rândul lor la meciul de rugby Georgia-România, de la Tbilisi.

În urma acestei partide, vor fi stabilite câștigătoarea Cupei Europene a Națiunilor și traseul Georgiei și României la Cupa Mondială din 2015.