Ponta vrea ca fiul său să învețe limba chineză

Publicat: 22 11. 2013, 18:05
Actualizat: 31 10. 2016, 23:53

Premierul Victor Ponta a afirmat, vineri, că dorește ca fiul său, Andrei, să învețe limba chineză la Institutul Confucius, el anunțând totodată că, într-o discuție cu președintele Chinei, acesta i-a spus că și una dintre fiicele președintelui SUA, Barak Obama, învață această limbă.

„Vă urez mult succes în continuare și după ce nu voi mai fi prim-ministru, ca să nu fie conflict de interese, sper să-l primiți și pe Andrei Ponta la Institutul Confucius. Am fost la Beijing și în discuția pe care am avut-o cu președintele am menționat că Andrei vrea să învețe și el limba chineză, și mi-a spus că asta înseamnă că e un băiat deștept și că și președintele Obama i-a spus despre fiica sa că învață limba chineză”, a spus Ponta în discursul său rostit la deschiderea Institutului Confucius.

El a amintit că evenimentul are legătură și cu vizita premierului Chinei la București, care va începe pe 25 noiembrie.

Ponta a mulțumit celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect, respectiv șefilor celor două ambasade, cea a Chinei la București, și cea a României la Bejing, Uiversității București și Universității din Bejing.

„Guvernul nu are prea mari merite, dar nu din cauza noastră. A fost pentru prima dată de când sunt prim-ministru când am întrebat un șef al unei instituții publice dacă mai are nevoie de bani și a zis :>, dar oferta de sprijin rămâne valabilă cel puțin pănă la adoptarea bugetului”, a mai spus Ponta.

La răndul său, ambasadorul Chinei la București, doamna Huo Yuzhen, a spus că „a rămas mișcată” atunci când a auzit că Victor Ponta dorește ca să-își va trimite fiul să învețe limba chineză. Ea a mulțumit Guvernului României pentru susținerea acestui proiect. și a precizat că oamenii, dacă nu ar fi învățat unii limba celorlalți, ar comunica prin gesturi.