Populația ar putea fi obligată să plătească o taxă pentru emisiile de bioxid de carbon – oficial

Publicat: 16 02. 2012, 08:52
Actualizat: 19 02. 2012, 20:14
Populația ar putea fi obligată să plătească o taxă pentru emisiile de bioxid de carbon, sumele urmând să fie alocate investițiilor în unități de stocare a carbonului, dar subiectul nu va fi "abordat" în perioada imediat următoare, a declarat secretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Șerban.

Populația ar putea fi obligată să plătească o taxă pentruemisiile de bioxid de carbon, sumele urmând să fie alocateinvestițiilor în unități de stocare a carbonului, dar subiectul nuva fi „abordat” în perioada imediat următoare, a declaratsecretarul de stat în Ministerul Economiei Tudor Șerban.

„Va veni monentul când va trebui să ne punem problema stocăriicarbonului, prin construcția de unități de stocare care suntscumpe, în jur de un miliard euro pe unitate, și va trebui săasigurăm surse de finanțare”, a afirmat Șerban, marți, la unseminar pe tema restructurării sectorului de producție aenergiei.

El a adăugat că acest subiect nu are legătură cu restructurareaproducției de energie și nu va fi „abordat” în perioada imediaturmătoare.

Mediafax