Povestea româncei care a impresionat o țară cântând „Acasă-i România” la secția de votare din Spania: „Am lăsat în urmă părinții, prietenii, căsuța noastră. E greu!”

Publicat: 27 11. 2019, 12:47

„Nu m-am așteptat ca mesajul meu să ajungă la inimile atâtor români. Am primit mesaje de la românii de pretutindeni: din Germania, Olanda, Belgia, dar și de la spanioli. Le mulțumesc și eu, la rândul meu” spune Larissa.

Larissa Elena Cotorogea locuiește împreună cu soțul ei în orașul spaniol Logruno. Acolo există o comunitate untiă de români. Au magazine și baruri românești unde se întâlnesc pe 1 decembrie și cântă melodii patriotice.

Având probleme de sănătate, Larissa a apelat la sistemul medical românesc, unde a primit 3 diagnostice diferite. Atunci, femiea s-a hotărât să apeleze la medicii spanioli.

Femeia s-a angajat în orașul spaniol, dar spune că îi este extrem de dor de țară, famile și prieteni. Larissa s-ar întoarce în patria natală, la fel ca ceilați 1500 de români din Logruno, dar ceva îi oprește acolo: salariile decente.  

„Aici mi se respectă programul de muncă și sunt bine plătită. În țară, trăiam de pe o zi pe alta

Femeia din Slatina a povestit despre lucrurile de care îi este dor:

„Suntem bine, dar este foarte greu departe de țară. Am lăsat în urmă părinții, prietenii, căsuța noastră. Este foarte greu”, a declarat Larissa pentru adevărul.ro

Foto: facebook Larissa Cotorogea