PPDD-iștii acuză medicii că președintele filialei Timișoara ar fi murit pentru că au ajuns prea târziu la el. Ce spun reprezentații serviciului de ambulanță

Publicat: 09 03. 2014, 19:10
Actualizat: 05 09. 2019, 12:36

Ei spun că Bertea, aflat la primul mandat de consilier județean, a căzut brusc, în timpul unei hore. O colegă i-ar fi acordat primul ajutor, în timp ce mai multe persoane au sunat după o ambulanță care ar fi întârziat în jur de jumătate de oră.

„Ni s-a spus că a venit salvarea în 3 minute de la apel. Au fost 26 de minute de la primul apel. L-au resuscitat aici în sală. Avea semne vitale. Unul dintre medici a spus că are puls. A continuat resuscitarea. Au adus targă. L-au luat pe targă. Au mai stat în mașină vreo 15 minute după care au plecat. Nu știm ce s-a întâmplat apoi (…) Deci acest om putea să trăiască”, acuză reprezentanții PPDD, citați de pressalert.ro.

Medicii spun, însă, că echipjul ar fi ajuns în șapte minute la pacient.

„În șapte minute, ambulanța a ajuns la pacient. Apelul la 112 s-a realizat la 21:21, iar echipajul de intervenție a ajuns la ora 21.28. Mașina tocmai lăsase un pacient la Spitalul Municipal și imediat a fost trimisă la pacient”, a precizat Carmen Deheleanu, directorul medical al Serviciului de Ambulanță Timiș

Ilie Bertea a murit, sâmbătă seară, după ce a făcut infarct în timpul petrecerii de 8 Martie a partidului. Ilie Bertea a lucrat 30 de ani în diferite structuri ale Ministerului de Interne și a deținut diferite funcții de conducere, printre care și cea de comandat al Poliției Municipiului Timișoara, în perioada 1994 – 1997. Recent, Ilie Bertea a devenit și mediator. El urma să candideze pentru un post de europarlamentar din partea PPDD.