Prefectura Suceava este pregătită de sărbători: Avem cisterne cu apă pentru pensiuni și medicamente pentru toxiinfecție

Publicat: 19 12. 2014, 16:49

Sinescu a spus, într-o conferință de presă, că în perioada sărbătorilor de iarnă în județ sunt așteptați mulți turiști, motiv pentru care Poliția Rutieră va monitoriza permanent drumurile DN 2 și DN 17 și zonele turistice, iar jandarmii vor asigura ordinea în cazul manifestărilor publice, în special festivaluri de datini și obiceiuri, care se desfășoară în aceste zile în diverse localități ale județului.

Totodată, pentru că în anii trecuți au existat probleme privind asigurarea apei menajere în unele unități de cazare, s-au pregătit cisterne cu apă care să fie duse la pensiuni dacă va fi necesar.

Prefectul a mai spus că în toate spitalele din județ există asigurată medicamentația pentru evantuale cazuri de toxiinfecție alimentară.

Potrivit sursei citate, în ultima perioadă au fost intensificate controalele la pensiuni și hoteluri privind siguranța alimentară, nefiind constatate abateri majore.

Multe dintre pensiunile și hotelurile din Bucovina au pachete turistice de Crăciun și de Revelion vândute încă din luna septembrie, însă există și unități de cazare care mai au oferte disponibile. Prețurile pornesc de la 655 de lei pentru trei nopți de cazare la pensiune și ajung până la 3.000 de lei la hotel de patru stele.