Premierul: Dacă ar fi după mine aș propune-o cu toată încrederea pe Gîrbovan. Nu cred că își mai dorește

Publicat: 30 08. 2019, 20:55

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebat, vineri, într-o conferință de presă la Constanța dacă ar propune-o din nou ministru al Justiției pe Dana Gîrbovan, în situația restructurării Guvernului.

„Dacă ar fi după mine aș propune-o cu toată încrederea pe Dana Gîrbovan. Dar nu cred că își mai dorește domnia sa. (…) Ați văzut că sunt persoane care nu vor să meargă mai departe, pentru că nu au înțeles acest refuz al președintelui. Și e normal să reacționeze așa. Nici noi nu am înțeles de ce a respins persoane mai mult decât pregătite. Mai mult avem respingerea a propunerilor de cinci miniștri, ceea ce nu înseamnă un semn de normalitate. Cred că modul cum s-a prezentat Dana Gîrbovan a demonstrat acest lucru”, a spus Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că respinge integral remanierea propusă de premierul Viorica Dăncilă, precizând că propunerile pe care le-a primit sunt inacceptabile.

Ulterior,Dana Girbovan, propunerea PSD pentru Ministerul Justiției, a anunțat că a decis respingerea numirii acesteia în funcția de ministru al Justiției, că își va retrage demisia din magistratură. „În noul context, aceasta nu mai este necesară, motiv pentru care îmi voi retrage demisia depusă și voi cere Secției pentru judecători a CSM să ia act de acest fapt”, a mai scris Gîrbovan pe Facebook.