Premierul, despre ministrul Sănătății: Nimeni nu-i interzice să-și profeseze meseria de chirurg

Publicat: 03 02. 2020, 16:38

„Nimeni nu interzice, legea nu-i interzice domnnului ministru să-și profeseze meseria de chirurg. Toți cei care vor să fie operați de domnul doctor chirurg, un renumit chirurg, își exprimă ei dorința de a fi operați de către domnul ministru. El nu operează în zilele de muncă, ci operează în zilele de weekend”, a spus, luni, premierul Ludovic Orban.

Ludovic Orban a precizat că atât timp cât nu există conflict de interese între calitatea de ministru și cea de chirurg, nu-i poate reproșa nimic lui Victor Costache.

„Eu cred că salvarea vieții sau sănătatea pacienților pe care îi operează, e foarte importantă. Atât timp cât nu există conflict de interese sau incompatipilitate între activitatea de ministru și calitatea de chirurg care operează, nu am de ce să am vreun reproș”, a completat el.

Întrebat dacă au fost situațiicând ministrul Sănătății a lipsit de la ședințe, pentru a se putea ocupa de operații, Orban a evitat răspunsul, spunînd că „activitatea Ministerului Sănătății este o activitate foarte bună. În conducerea activității ministerului, domnul ministru Costache are toate calitățile manageriale și ministerul funcționează în cele mai bune condiții”.

Săptămâna trecută, presa a relatat că Victor Costache operează, în paralel cu activitatea de la minister, la o clinică privată din Sibiu. Costache a precizat că a formulat o întrebare al Agenția Națională de Integritate pentru a vedea dacă are voie să practice meseria de medic în paralel cu cea de demnitar la Ministerul Sănătății și a primit acceptul inspectorilor de integritate.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, luni, că informația potrivit căreia el oferă consultații în fiecare zi de miercuri la clinica privată din Sibiu este incorectă, precizând că el operează doar în week-end.

Precizarea vine în contextul în care pe pagina web a clinicii private apare informația că Victor Costache oferă consultații în fiecare miercuri, de la ora 18.00.

Sursă FOTO: Shutterstock