Premiului Nobel 2017 pentru Chimie: J. Dubochet, J. Frank și R. Henderson

Publicat: 04 10. 2017, 13:57

Premiului Nobel pentru Medicină a fost atribuit, luni, cercetătorilor americani Jeffrey C. Hall, Michael Roshbash și Michael W. Young, pentru contribuția acestora la studiul mecanismului „ceasului biologic”.

Marți au fost anunțați câștigătorii premiului Nobel pentru Fizică 2017: Rainer Weiss, Barry C. Barish și Kip. S. Thorne, pentru contribuțiile aduse la studiul undelor gravitaționale.

Joi va fi anunțat câștigătorul premiului Nobel pentru Pace și câștigătorul celui mai comentat premiu, cel pentru Literatură.

Premiul Nobel pentru Economie va fi anunțat luni, 9 octombrie.

Primele Premii Nobel au fost decernate pentru prima dată în anul 1901, la scurt timp după moartea creatorului lor, Alfred Nobel (1833-1896).

Recompensa financiară pentru fiecare categorie de premii Nobel din 2017 va fi de 9 milioane de coroane suedeze (1,1 milioane de dolari), cu 1 milion de coronae mai mult decât la ediția de anul trecut.

Decernarea Premiilor Nobel va avea loc, conform tradiției, în cadrul unui banchet ținut la data de 10 decembrie, data încetării din viață a lui Alfred Nobel.