Presa germană evocă un scandal de „corupție în stil românesc”

Publicat: 15 02. 2012, 10:37
Actualizat: 24 07. 2012, 13:46
Presa germană comentează pe tema scandalului în care a fost implicat fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, calificat de cotidianul Suddeutsche Zeitung drept "corupție în stil românesc", transmite Deutsche Welle.

Presa germană comentează pe tema scandalului în care a fost implicat fostul ministru al Agriculturii, Decebal Traian Remeș, calificat de cotidianul Suddeutsche Zeitung drept "corupție în stil românesc", transmite Deutsche Welle, în pagina electronică.

Cotidianul Suddeutsche Zeitung publică un articol cu titlul "Corupție în stil românesc", referitor la acuzațiile formulate împotriva fostului ministru român al Agriculturii, Decebal Traian Remeș. El ar fi primit mită 15.000 de euro, 100 de litri de țuică și 20 de kilograme de cârnați, de la un om de afaceri, în schimbul câștigării unei licitații, potrivit sursei citate.

Cotidianul menționează și avertismentele Comisiei Europene la adresa Bucureștiului, cu privire la o reducere substanțială a ajutorului destinat agriculturii, în cazul în care nu vor fi îndeplinite condițiile de administrare a fondurilor, până la 9 noiembrie.

Demisia lui Remeș ar putea alimenta conflictul dintre premierul Călin Popescu Tăriceanu și președintele Traian Băsescu, mai comentează publicația.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro