Președintele, avertizat să renunțe la „jocul politic”. Dăncilă îl va suna pentru a-i înainta noile propuneri la ministere: Să lase la o parte campania electorală

Publicat: 29 05. 2019, 07:43

„Eu aș vrea ca deciziile domnului președinte să țină de legalitate și nu de oportunitate. O să sun la domnul președinte și spre să lase la o parte campania electorală sau jocul politic”, a afirmat Viorica Dăncilă, la finalul CEx al PSD.

Șeful Executivului a anunțat și deciziile Comitetului Executiv pentru propunerile în Guvern: Vicepremier- Titus Corlățean Ministerul Justiției- Ana Birchall Ministerul Fondurilor Europene- deputatul PSD Brașov, Roxana Mînzatu Ministerul Românilor de Pretutindeni – Natalia Intotero.

Șeful statului a respins nominalizările anterioare la cele trei portofolii.

Premierul Viorica Dăncilă a trimis pe 17 aprilie președintelui Iohannis propunerile de numire a noilor miniștri pentru portofoliile Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene și Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Pentru Ministerul Justiției a fost propus Eugen Nicolicea, membru al Camerei Deputaților, pentru Ministerul Fondurilor Europene a fost propusă Oana Florea, membru al Camerei Deputaților, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni a fost propus Tit Liviu Brăiloiu, membru al Senatului.

Nominalizara lui Titus Corlățean vine în contextul în care Viorel Ștefan ar urma de la 1 iulie să fie membru al Curții de Conturi a UE.