Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu: Pentru președinte votul ar trebui să fie obligatoriu

Publicat: 24 11. 2019, 10:23

După ce a votat, în Buzău, Ciolacu a declarat presei: „Cred că nu e important cu cine am votat eu sau domnul primar, cum am votat noi cred că este previzibil. Important e să meargă la vot cât mai mulți români astăzi. Vorbim de prima funcție în statul român, avem exemplul celor din diaspora. De data aceasta Parlamentul României cu toate instituțiile au găsit o formă de lege foarte bună pentru ca românii să meargă la vot, este un exemplu de urmat și de noi, cei din țară”.

Apoi, președintele Camerei Deputaților a spus că, în opinia sa, după aceste alegeri ar trebui să existe dezbatere „foarte serioasă” în așa fel încât votul pentru alegerea președintelui României să fie un vot obligatoriu: „președintele României să fie legitimat de către cât mai mulți dintre români”.

Întrebat dacă scrutinul pentru primari nu ar trebui să fie, la fel, obligatoriu, Ciolacu a răspuns: „M-am referit la votul pentru președinte, fiind cea mai importantă funcție, ar fi un început, un exercițiu. Apoi vedem cum decurge acest exercițiu și mergem înainte. Eu personal consider că președintele trebuie ales de cât mai mulți români”.