Președintele CURȚII DE CONTURI EUROPENE începe o vizită oficială de două zile la București, în contextul preluării de către România a Președinției Consiliului UE

Publicat: 19 11. 2018, 12:33

This browser does not support the video element.

Președintele Curții de Conturi Europene, Klaus-Heiner Lehne, efectuează o vizită oficială în România, în perioada 19-20 noiembrie. Oficialul european va avea întâlniri cu șeful statului Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și președinții Camerelor Parlamentului.

Vizita lui Klaus-Heiner Lehne are loc la invitația președintelui Curții de Conturi a României, Mihai Busuioc, precizează instituția, într-un comunicat de presă.

„Invitația adresată președintelui Curții de Conturi Europene are loc în contextul preluării de către România a Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019, prilej cu care cei doi președinți vor discuta în plan bilateral despre importanța dezvoltării și consolidării relațiilor de cooperare dintre cele două Instituții Supreme de Audit, despre activitatea specifică a acestora, precum și despre alte teme de interes comun”, mai anunță sursa citată.

Mihai Busuioc a afirmat că îl va asigura pe președintele Curții de Conturi Europene că instituția română este un partener deschis pe pe drumul promovării valorilor europene.

 

 

„Reformarea și modernizarea Curții de Conturi a României, obiective pe care mi le-am asumat încă din prima zi a mandatului, se pot realiza doar prin dialog, transparență și schimb de experiență. Mă bucură și mă onorează vizita colegilor noștri de la Curtea de Conturi Europeană și vreau să-l asigur cu această ocazie pe domnul președinte Klaus-Heiner Lehne că instituția noastră este un partener deschis pe drumul promovării valorilor europene”, a declarat Mihai Busuioc.

Klaus-Heiner Lehne va avea întrevederi Klaus Werner Iohannis, președintele României, Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților, Viorica Dăncilă, prim-ministrul României,Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, precum și cu George Ciamba, ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

 

 

De asemenea, președintele Curții de Conturi Europene, Klaus-Heiner Lehne, va susține un discurs în fața studenților Academiei de Studii Economice din București, urmat de o sesiune de întrebări adresate de către studenții interesați de cunoașterea modului de funcționare a Curții de ConturiEuropene în cadrul Uniunii Europene, conchide sursa menționată.