Președintele decorează armata din Podgorica, pentru ajutorul dat la accidentul de autocar din iunie

Publicat: 15 11. 2013, 17:40
Actualizat: 06 02. 2019, 16:46

Președintele Traian Băsescu a conferit, vineri, Ordinul Național „Pentru Merit” – în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, de pace Armatei Muntenegrene din Podgorica, pentru ajutorul acordat victimelor accidentului din Canionul Morača.

Potrivit unui comunicat de presă al Administrației Prezidențiale, președintele Traian Băsescu, a semnat, vineri, decretul de decorare a Armatei Muntenegrene din Podgorica, în semn de apreciere și respect, pentru profesionalismul, simțul datoriei și compasiunea de care a dat dovadă, pentru ajutorul acordat cetățenilor români, victime ale accidentului din 23 iunie 2013, petrecut în Canionul Morača din Muntenegru.

Președintele a conferit, astfel, Ordinul Național „Pentru Merit” – în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, de pace Armatei Muntenegrene din Podgorica.

Decorarea a fost făcută la propunerea președintelui Traian Băsescu, potrivit comunicatului de presă.

Președintele a decorat în august mai multe instituții din Muntenegru, dar și pe doctorul Ivan Todorovici de la Spitalul Municipal din Belgrad, pentru intervenția în salvarea cetățenilor români victime ale accidentului de autocar din 23 iunie.

Un autocar cu turiști români a căzut într-o prăpastie de pe podul Grlo din Muntenegru, pe 23 iunie, în urma accidentului pierzându-și viața 18 persoane, iar ceilalți 29 de pasageri fiind răniți.