Președintele Klaus Iohannis și soția sa asistă la al treilea meci din Cupa Davis de la Sibiu

Publicat: 07 03. 2015, 16:36

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au ajuns, sâmbătă, în jurul orei 15.00, la Sala Transilvania din Sibiu, unde are loc al treilea meci din întâlnirea de Cupa Davis dintre România și Israel, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cei doi au fost aduși cu mașina până în fața intrării oficiale a sălii, unde au fost întâmpinați de viceprimarul Sibiului Virgil Popa (PNL) și de Marius Vecerdea, antrenorul personal de tenis al șefului statului.

Vecerdea i-a oferit lui Carmen Iohannis un buchet de flori, după care au intrat cu toții în Sala Transilvania, fără ca șeful statului să facă declarații jurnaliștilor prezenți.

Președintele și soția sa asistă la meci dintr-o lojă aflată în imediata apropiere a terenului, în timp ce în loja din dreapta se află fostul tenismen Ilie Năstase, iar în cea din stânga, viceprimarul Virgil Popa.

În timpul intonării imnului României, președintele Iohannis a ținut mâna dreaptă la inimă.

În cel de-al treilea meci al întâlnirii, Horia Tecău și Florin Mergea joacă împotriva lui Edan Leshem și Bar Tzuf Botzer.

Carmen Iohannis a asistat, vineri, la primul meci din întâlnirea de Cupa Davis dintre România și Israel, câștigată de tenismenul Adrian Ungur în fața lui Bar Tzuf Botzer, în Sala Transilvania din Sibiu.

Marius Copil, locul 168 ATP, l-a învins, tot vineri, în Sala Transilvania din Sibiu, cu scorul de 6-7 (3), 7-6 (3), 6-4, 6-2, pe Dudi Sela, locul 108 ATP, în a doua partidă a întâlnirii România – Israel, din cadrul turului I al Grupei I a Zonei Euro-africane a Cupei Davis.

În urma acestui meci, care a durat aproape trei ore, România conduce cu scorul de 2-0 și mai are nevoie de un singur punct din ultimele trei întâlniri, pentru a accede în faza următoare a competiției. Partida de dublu are loc sâmbătă, iar ultimele două meciuri de simplu se vor desfășura duminică, de la ora 13.00.

La începutul lunii februarie, șeful statului a asistat, la Galați, la meciul Simonei Halep împotriva sportivei spaniole Silvia Soler-Espinosa, din primul tur al Grupei Mondiale II a Fed Cup.

Klaus Iohannis obișnuiește să joace tenis, în 2012 el apărând jucând tenis în biroul său de la Primăria Sibiu, într-un spot de promovare a unui turneu de tenis desfășurat la Sibiu, el spunând atunci că inițiativa i s-a părut „suficient de notabilă” pentru a o promova.