Președintele moldovean Nicolae Timofti a semnat decretul de numire al Guvernului Gaburici

Publicat: 18 02. 2015, 19:04

Ceremonia de depunere a jurământului de către membrii Guvernului Chiril Gaburici în fața președintelui Republicii Moldova urmează să aibă loc miercuri seara la ora locală 19.00 (19.00, ora României), la Palatul Republicii, anunță președinția într-un comunicat.

Republica Moldova are un nou Guvern, după ce programul și Cabinetul prezentate miercuri de noul premier Chiril Gaburici au primit votul a 60 de deputați, în contextul în care avea nevoie de votul majorității simple de 51 de voturi din partea celor 100 de parlamentari moldoveni.

Noul Executiv a primit votul de încredere după ce deputații au dezbătut miercuri după-amiaza programul de guvernare prezentat de către Gaburici și membrii Guvernului său.

În favoarea Guvernului Gaburici au votat deputații Partidului Democrat din Moldova (PDM), Partidului Liberal-Democrat din Moldova (PLDM) și Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) – al cărui lider, Vladimir Voronin, a anunțat că va susține noul Executiv.

Învestirea lui Chiril Gaburici are loc după ce, în urmă cu o săptămână, fostul premier Iurie Leancă, nu a obținut votul de încredere al deputaților moldoveni.