Președintele unei secții ar fi sfătuit alegătorii pe cine să voteze. Ministerul de Interne spune că deocamdata nu se confirmă

Publicat: 02 11. 2014, 12:50
Actualizat: 02 11. 2014, 15:45

În același județ, se fac cercetări privind un conflict ce ar fi apărut între primarul unei localități și membrii secției de votare, incident care, de asemenea, nu s-a confirmat după primele cercetări.

„În județul Giurgiu a fost înregistrată o semnalare cu privire la faptul că președintele unei secții de votare sfătuiește alegătorii cu cine să voteze. Vă reamintesc că această contravenție se pedepsește cu amenda cuprinsă între 1.500 și 4.500 lei. Tot în Giurgiu se fac cercetări după ce într-o secție de votare a fost sesizată o situație conflictuală între primarul localității și membrii secției de votare. Din primele verificări efectuate de către poliție în ambele cazuri, aspectele semnalate nu se confirmă”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Până la ora 11.00, la vot s-a înregistrat un incident și în comuna suceveană Fântânele, unde a fost nevoie de intervenția unei ambulanțe după ce unui membru al secției de votare i s-a făcut rău, ca urmare a unei crize de epilepsie, a mai spus Dajbog.

Oficialul MAI a dat asigurări că în toate situațiile semnalate se fac cercetări, pentru a stabili cu certitudine existența aspectelor sesizate, iar acolo unde acestea se confirmă vor fi aplicate măsurile legale.