Președintele unei secții de votare, preluat de ambulanță după ce i s-a făcut rău

Publicat: 16 11. 2014, 12:08
Actualizat: 16 11. 2014, 23:13

Potrivit președintelui Biroului Electoral Județean (BEJ) Buzău, judecătorul Mihail Stănescu, două cazuri neprevăzute s-au înregistrat la deschiderea urnelor, însă în nicio situație nu a fost afectat procesul electoral. transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, președintelui unei secții de votare din localitatea Mărăcineni i s-a făcut rău la scurt timp de la deschiderea urnelor. Președintele secției de votare, o femeie, a suferit o cădere de glicemie, motiv pentru care a fost solicitată o ambulanță care a preluat-o și transportat-o la spital.

Președintele BEJ a spus că procesul electoral nu a fost afectat, conducerea secției fiind preluată de locțiitorul președintelui.

Pe de altă parte, la o secție de votare din municipiul Buzău membrii biroului au fost anunțați la ora 7.00 că președintele nu se poate prezenta pentru că s-a îmbolnăvit, fiind transportat la spital. Și în acest caz, activitea a fost preluată de locțiitor, iar procesul electoral nu a fost afectat.

Potrivit președintelui BEJ Buzău, până la ora transmiterii acestei știri nu au fost formulate plângeri ori reclamații.

În județul Buzău, numărul alegătorilor și al secțiilor de votare nu s-a modificat față de primul tur al alegerilor. Astfel, duminică, în județ sunt așteptate la urne 399.050 de persoane care pot vota la 427 de secții de votare.