PREVENIRE. Zeci de români, blocați ore în șir pe aeroportul Otopeni. Nu au fost lăsați să plece la muncă în Spania

Publicat: 21 05. 2020, 16:07
Actualizat: 21 05. 2020, 22:34
Foto: Pixabay - Caracter Ilustrativ

Aproximativ 30 de români care trebuiau să plece la muncă în Spania au rămas blocați în aeroportul Otopeni. Potrivit legii, doar cetățenii spanioli au voie să plece, nu și rezidenții acestei țări, cum sunt mulți dintre românii care muncesc în Spania.

Muncim cinstit acolo. Muncesc la scări statul spaniol îmi dă și o pensie și o jumătate de normă la scări. Și mă țin de acolo. Și românii noștri nu ne lasă să ne ducem înapoi. Nu putem de 3 luni de zile ne iau banii. Aseară m-au sunat de la ambasadă că pot să plec. Am plătit 250 de euro pe bilet și 500 de lei să ajung de la Craiova aici. Nu am cum să mă duc înapoi că nu am unde să stau. Soțul meu a murit și nu am cu cine să stau aici”, spune o româncă aflată pe aeroport, potrivit Observator.

Potrivit măsurilor luate pe perioada stării de alertă, în contextul prevenirii și combaterii pandemiei, sunt exceptate de la suspendarea zborurilor către alte state doar acele curse care sunt efectuate pentru transportul muncitorilor sezonieri ori pentru repatrierea unor cetăţeni străini.

Într-un final, la câteva ore distanță, oamenii au fost lăsați să plece spre Spania.