PREVENȚIE. Ce pățesc în arest suspecții de coronavirus! Poliția a luat măsuri fără precedent

Publicat: 23 03. 2020, 11:21

Poliția Română a amenajat, în toate aresturile din țară, câte o cameră destinată persoanelor infectate cu noul coronavirus, ori au venit, recent, din străinătate, dintr-o zonă galbenă sau roșie. Cei care ajung în aceste celule, nu vor uita, însă, niciodată această „experiență”.

Oficiali din cadrul Poliției Române, au declarat, pentru Gândul.ro, că în fiecare arest din România există acum o celulă pentru carantinarea persoanelor.
Arestații sunt ținuți singuri, departe de restul arestaților. Atunci când sunt scoși la aer, acești oameni sunt îmbrăcați în combinezoane speciale, pentru a nu putea să împrăștie microbul și își fac plimbarea zilnică la alte ore decât restul deținuților.
În plus, sursele citate au afirmat Poliția Română are un protocol cu reprezentanții Ministerului de Justiție pentru ca propunerile de arestare preventivă în cazul acestei categorii de persoane să se facă în regim de urgență. Arestații sunt audiați din camera de deținere, în regim de videoconferință, prin intermediul unui laptop. În timpul ședinței, avocații stau alături de clienții lor, însă la o distanță suficient de mare pentru a nu fi expuși infecției cu COVID 19.