Pricopie: Decizia de a reforma manualele rămâne fermă

Publicat: 08 08. 2013, 17:24
Actualizat: 02 06. 2015, 03:28

Decizia de a realiza reforma manualelor rămâne fermă, iar calendarul stabilit în urma dialogului social, la care au luat parte și reprezentanții editorilor, va fi respectat, a declarat, joi, ministrul  Educației, Remus Pricopie, într-un comunicat.

„Reforma manualelor este parte a procesului de modernizare a sistemului de învățământ românesc și presupune atât actualizarea conținutului, în conformitate cu planul-cadru de învățământ, cât și introducerea alternativei manualelor digitale”, a precizat ministrul Pricopie.

Aceste schimbări, care au fost solicitate atât de profesori, cât și de părinți și elevi, vor fi realizate gradual ținându-se cont de resursele disponibile și de nevoia de a asigura predictibilitate politicilor educaționale, a mai spus ministrul.

Pricopie a reamintit că, în perioada mai-iulie, a fost lansată în dezbatere publică Metodologia de realizare a manualelor pentru clasa I și a II-a.

„La momentul respectiv am înțeles opoziția unora dintre editori, care au reclamat faptul că nu au timp să tipărească noile manuale. Prin urmare, din respect pentru partenerii de dialog, am decis să
prelungim cu șase luni perioada până la care să fie gata manualele. În acest moment, suntem în calendarul stabilit, urmând ca până la 1 septembrie să se redacteze forma finală a metodologiei, formă care va integra și observațiile venite din partea partenerilor de dialog social”, a mai spus ministrul Educației.