Pricopie: Fondul clasei gestionat de școală este ilegal

Publicat: 08 01. 2014, 21:47

Fondul clasei poate exista doar ca inițiativă a părinților și este ilegal dacă este gestionat de școală, prin învățătoare, profesori sau director, a declarat, miercuri seară, ministrul Educației, Remus Pricopie.Ministrul a făcut aceste precizări la TVR, în contextul anchetei declanșate în cazul învățătoarei de la Școala nr. 10 din București care este acuzată că cerea cadouri de la părinții elevilor.

Pricopie a mai spus că el, în calitate de părinte, nu a contribuit cu bani la școală, dar au fost organizate activități cum ar fi curățenia în clasă, inițiate și gestionate financiar de părinți.

Ministrul Educației a adăugat că fondul clasei cerut și gestionat de reprezentanți ai școlii poate avea chiar și încadrare penală.

Întrebat de ce nu sunt suspendați de la catedră profesorii cercetați sau chiar condamnați, Remus Pricopie a explicat că, pentru acest demers, sunt necesari „mai mulți pași”, în conformitate cu Codul Muncii.

Legat de această problemă, ministrul Educației a anunțat, cu același prilej, că instituția pe care o conduce va solicita modificări la Codul Muncii, a căror adoptare ține însă de Parlament.

Pricopie a mai anunțat că rezultatele anchetelor făcute de Inspectoratul Școlar al Capitalei și de Școala 10 în cazul învățătoarei Dana Blându de la această unitate de învățământ vor fi cunoscute joi și, respectiv, vineri.