Pricopie: Legea prevede în 2016 bacalaureat interdisciplinar, dar nu avem manuale interdisciplinare

Publicat: 04 04. 2013, 19:36
Actualizat: 19 05. 2015, 09:20

Bacalaureatul din 2013 va fi serios și normal din punct de vedere al realizării și gradului de dificultate, dar vom lansa ample dezbateri pentru cel din 2016, despre care legea spune că va fi interdisciplinar, în condițiile în care nu avem manuale interdisciplinare, a spus joi ministrul Educației.

Ministrul Educației, Remus Pricopie, a participat la dezbaterea cu tema „Este timpul meu – campanie de orientare și consiliere în carieră”, organizată în „Săptămâna altfel” de către Inspectoratul Școlar al Municipiului București, împreună cu Universitatea Româno-Americană.

Pricopie a fost întrebat de liceenii prezenți la dezbatere despre noutățile pe care le va aduce examenul de bacalaureat.

„După sesiunea din acest an voi lansa o discuție mai largă privind bacalaureatul, și nu în 2014, pentru că nu sunt de părere să ne schimbăm așa brusc, ci în viitor.Vom invita la discuțiile publice elevi din clasele a XI-a și a XII-a, chiar și tineri care nu au promovat examenul, iar toți să spună cum ar fi bine să arate bacalaureatul. În momentul de față funcționează o lege, și mă bucur că sunteți în clasa a XII-a, și cei din clasa a IX-a rugați-vă să nu ajungem acolo, pentru că în actuala lege a educației se vorbește despre bacalaureatul din 2016 interdiciplinar, în condițiile în care nu avem manuale interdisciplinare. Vom încerca să corectăm aceste lcururi, dar nu am considerat oportun să deschid subiectul acum. O vom face după ce terminăm cu bacalaureatul în bune condiții. În acest an, bacalaureatul va fi serios și normal din punct de vedere al realizării, al gradului de dificultate. Vă urez lecturi plăcute”, le-a răspuns ministrul Educației.