Prietenii lui Pisc Scrădeanu caută motivul pentru care s-a sinucis. Ce probleme grave avea vicepreședintele BNS

Publicat: 29 03. 2017, 16:14
Actualizat: 29 03. 2017, 16:52

„Avea probleme majore de sănătate. Suferise recent o intervenție chirurgicală pe cord. Era în perioada de refacere. Au apărut alte și alte complicații. Știu că avea probleme și cu capacitatea de a se odihni, generată de problemele din sistemul circulator. Altceva nu știu, o să încerc să aflu mai multe informații de la colegii mei care sunt deja la ei acasă. O să mă duc și eu. Pentru BNS e o pierdere grea, un om minunat”, a declarat Dumitru Costin.

Sindicaliștii din Gorj spun că îl știu pe Scrădeanu de mai mulți ani și nu le vine să creadă că acesta s-a sinucis.

„E un șoc pentru mine. Este o veste tragică pentru noi. Îl știu de mult timp din mișcarea sindicală. Chiar am locuit în același cartier, în Târgu-Jiu. A fost președintele Sindicatului Energia Rovinari, unde sunt eu acum, la Termocentrala Rovinari. Apoi a devenit președinte de federație, la Energetica. Era un om bun, un om care se implica în mișcarea sindicală, chiar și anul trecut s-a implicat pentru modificările aduse la Legea Energiei, a făcut echipă cu domnul Dian Popescu. Îmi pare rău. Avea doi copii. Este o veste tragică”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Manu Tomescu, liderul de sindicat din cadrul Complexului Energetic Oltenia, din zona Rovinari.

„Nu îmi revin. Nu îmi vine să cred. Am vorbit și marți dimineață. Nu s-a plâns de ceva. Am discutat strict probleme profesionale. Știam că a fost internat în spital”, a precizat Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului „Mine Energie” Oltenia.

La rândul său,Sorin Borza, managerul CEO spune că Pisc Scrădeanu era „un om puternic, care de-a lungul vieții s-a confruntat cu probleme incredibil de mari”

„Eu l-am cunoscut ca un om tare, în tot ceea ce făcea. Un om puternic, care de-a lungul vieții s-a confruntat cu probleme incredibil de mari. E greu să înțelegem un astfel de gest. (…) Știu că alerga de la un minister la altul, știu că a petrecut mult timp, în ultima perioadă, la Ministerul Energiei, ajutându-ne pe noi să demarăm proiectele”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Sorin Boza, managerul CEO.

Federația „Energetica”, pe care Ion Pisc Scrădeanu o conducea, este una din semnatarele actului adițional al contractului colectiv de muncă de la Complexul Energetic Oltenia.

Pisc Scrădeanu, vicepreședintele Blocului Național Sindical, a fost găsit spânzurat în locuința sa din Sectorul 3 al Capitalei, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanți ai Poliției Capitalei. Trupul neînsuflețit al liderului de sindicat ar fi fost descoperit de un apropiat.

Decesul a fost constatat miercuri în jurul orei 11.00.

La ora transmiterii știrii, polițiștii de la Serviciul Omoruri fac cercetări la fața locului, primele date arătând că ar fi vorba despre o sinucidere.