Prima femeie general din Armata Română preia șefia Romarm, după arestarea lui Dan Tache

Publicat: 19 02. 2015, 11:43
Actualizat: 19 02. 2015, 16:57

Noul director a fost numit ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administrație al Romarm, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului.

Ministrul de resort, Mihai Tudose, a declarat că va sprijini „relansarea și revitalizarea” Romarm și că activitatea companiei trebuie să se bazeze pe „înalte principii de etică și morală” și să fie guvernată de „un înalt spirit de legalitate”, potrivit comunicatului.

Directorul Romarm, Dan Tache, și șeful sucursalei din Brașov a companiei, Aurel Velțan, au fost arestați săptămâna trecută pentru abuz în serviciu, în legătură cu încheierea ilegală a unor contracte de prestări servicii cu Gold Trans Tur, care a încasat peste 770.000 de lei fără a executa serviciile prevăzute.

Noul șef al Romarm lucrează în domeniul apărării din anul 1973, având funcții precum secretar de stat în MApN, șef al Direcției Relația cu Parlamentul și asistență juridică din MApN sau locțiitor al șefului Reprezentanței militare a României la NATO și UE.

În 2013, Șerban și alți zece generali și colonei, inclusiv fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu, au fost trimiși în judecată în dosarul privind cumpărarea unor locuințe de serviciu în baza unor declarații false.

Șef al Direcției Legislație și Asistență Juridică din MApN la data faptelor, Șerban a fost acuzată de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice și la fals intelectual (două acte materiale), toate cu consecințe deosebit de grave.

Romarm are capital integral de stat și 15 filiale.

Valoarea contractelor de export încheiate de companie anul trecut, cu livrări și în 2015, este de 262 milioane dolari.

Anul trecut, compania a exportat produse de 85 milioane dolari.