Prima oprire a Prințului Charles, în România, după ce a anunțat că vrea să restaureze bisericile medievale abandonate din țară. VIDEO

Publicat: 03 06. 2017, 12:48
Actualizat: 02 10. 2018, 15:54

Prințul Charles a fost așteptat în fața bisericii greco-catolice cu pâine și sare de către oficialități și mai mulți tineri îmbrăcați în port popular. Alteța Sa Regală a spus doar că se află într-o vizită privată, apoi a intrat în biserica. Aproximativ 50 de localnici au mers acolo să-l vadă pe prințul de Wales.

Preotul paroh Paul Turcu a declarat că a fost fabricată o placă pentru a marca vizita prințului Charles la Teiuș.

Biserica greco-catolică din Teiuș este cea mai veche ctitorie a strămoșilor familiei Rațiu.

Biserica Română Unită din Teiuș, cu hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului, a fost ctitorită în a doua jumătate a secolului al XVI-lea (probabil între anii 1586-1598), de către ramura din Teiuș a familiei nobiliare Rațiu.

Edificiul din orașul Teiuș este declarat monument istoric.

Prințul Charles se află în România de la începutul săptămânii. Luni, prințul Charles a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității „Babeș-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca. Apoi, prințul Charles a mers în satul Viscri, județul Brașov, unde s-a întâlnit cu membri ai Pro Silva, organizație europeană care susține un management forestier responsabil. Prințul de Wales a avut și discuții cu fermierii din zonă, care ar putea să acceseze noi piețe, chiar în străinătate. De asemenea, prințul de Wales a vizitat trei biserici medievale din județul Brașov: Drăușeni, Homorod și Mercheasa.