PRIMA REACȚIE a profesorilor studentului român din avionul prăbușit. „Suntem îngroziți”

Publicat: 18 07. 2014, 15:18
Actualizat: 29 07. 2014, 18:03

Românul aflat în avionul aparținând companiei Malaysian Airlines care s-a prăbușit în estul Ucrainei era student în anul II la Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj, el având cetățenie româno-canadiană și fiind însoțit de o altă studentă la UFM, cetățean german.

Decanul Facultății de Medicină a UMF Cluj, Anca Buzoianu, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că profesorii universității sunt „îngroziți” de cele întâmplate.

„În accidentul aviatic din Ucraina și-au pierdut viața, din nefericire, și doi studenți de la Facultatea de Medicină a UMF Cluj, anul II, secția engleză. Este un tânăr cu dublă cetățenie, româno-canadiană, și o studentă cu cetățenie străină. Suntem îngroziți de cele întâmplate și ne pare rău că a avut loc un astfel de eveniment”, a spus Buzoianu.

Ea a refuzat să facă alte declarații și a spus că membrii familiilor celor doi studenți au cerut discreție.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că, potrivit informațiilor de până la acest moment, pe lista pasagerilor avionului aparținând companiei Malaysian Airlines care s-a prăbușit în estul Ucrainei se află și numele unui român cu dublă cetățenie.

„În completarea informării de presă transmisă în această dimineață cu privire la tragedia aviatică din Ucraina, Ministerul Afacerilor Externe informează că – urmare a verificărilor care continuă, în vederea stabilirii identității tuturor pasagerilor – i-au fost furnizate noi informații potrivit cărora pe lista transmisă până la acest moment de compania Malaysian Airlines se regăsește un cetățean care deține dublă cetățenie, inclusiv cetățenie română”, a informat MAE într-un comunicat remis vineri agenției MEDIAFAX.

Conform sursei citate, familia acestuia a fost informată de autoritățile din țara de domiciliu, iar autoritățile române au luat, de asemenea, legătura cu familia.

Familia victimei a precizat că nu dorește, sub nicio formă, să fie făcute publice niciun fel de date personale.

Vasile Măgrădean, corespondenti@mediafax.ro