Prima veste bună pentru Petronela, fetița ai cărei părinți au fost obligați să accepte tratamentul

Publicat: 11 12. 2017, 22:23

Un echipaj cu asistent al Serviciului Județean de Ambulanță Iași a plecat, luni seara, din comuna Răducăneni spre Târgu Mureș, pentru a o duce pe Petronela, fetița bolnavă de cancer, precum și pe mama ei, spre Spitalul de Copii din Timișoara.

Echipajul le va duce pe cele două până la Târgu Mureș, urmând ca acolo un echipaj de la Timișoara să le preia pentru a o duce pe Petronela la tratament.

Fetița de 8 ani va ajunge la spital după mai bine de cinci luni de când nu a mai fost văzută de un medic și nu a mai făcut tratament. În acest caz, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași a solicitat, printr-o ordonanță președințială, ca familia să fie obligată să ducă copila la tratament.

Petronela a fost diagnosticată cu cancer la rinichi și are metastaze pulmonare. În ultimii ani a fost operată de mai multe ori și, deși era programată pentru consult și internare la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași în vara acestui an, părinții au refuzat tratamentul. Aceștia au susținut că nu mai au încredere în doctori și nu doresc ca fiica lor să mai primească asistență medicală. Ultima dată când a fost consultată de medicii oncologi a fost în luna iulie.