Primăria Bucureștiului nu își asumă răspunderea pentru deschiderea Arenei Naționale

Publicat: 24 02. 2016, 14:57

Oficialii clubului Dinamo au solicitat să organizeze meciul cu Steaua, din turul semifinalei Cupei României, de pe 3 martie, pe Arena Națională, dar au fost refuzați de Primărie.

„Noi ne-am asumat toate responsabilitățile și ei, nu. Nu înțeleg! Când a fost să se construiască și să se ia bani de la contribuabili, totul a fost în regulă. S-au jucat meciuri acolo ani de zile, s-au organizat mitinguri cu mult mai muți oameni decât vin la meci și, dintr-o dată, nu se mai poate. E păcate de suporteri, e păcat de cel mai frumos stadion din țară că stă închis. E strigător la cer”, a spus Ionel Dănciulescu, administratorul clubului Dinamo, pentru ProSport.

Valeriu Argăseală, președintele Stelei, a solicitat Primăriei, un punct de vedere în ceea ce privește asumarea responsabilității și a primit același răspuns negativ.

Nici George Becali, finanțatorul Stelei, nu și-ar fi asumat răspunderea ca Steaua să joace pe Arena Națională, chiar dacă Primăria ar fi oferit un răspuns pozitiv. „Eu nu-mi asum răspunderea pentru nimic. Nu mai risc pușcăria. Păi eu l-am pus șofer pe Luțu ca nu cumva să fac vreun accident, să ajung din nou la pușcărie. Ce lege e asta? Noi suntem instituție ISU, dăm avizul, dar ei joacă pe răspunderea lor. Cum adică? Nu îmi asum răspunderea pentru Arenă, nici dacă trebuie să închid clubul Steaua. Nu-mi asum”, a declarat Becali, la Digi Sport.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au efectuat, joi, o inspecție la Arena Națională și au declarat că obiectivele care funcționează fără autorizație au obligația de a o obține până la 31 decembrie 2016, iar până la acel termen, pot funcționa pe răspunderea beneficiarului