Primăria Capitalei cere șoseaua de Centură în administrare

Publicat: 09 05. 2017, 18:02

„Vin cu o solicitare cordială, colegială, către Guvernul României, de a înțelege necesitatea că Centura Capitalei trebuie să fie administrată de Primăria Capitalei, așa cum se întâmplă în cazul tuturor drumurilor importante din jurul marilor capitale europene. În acest sens, am transmis o solicitare oficială către Guvern, pentru a analiza cu celeritate acest transfer și am cunoștință că se analizează acest lucru”, a declarat Gabriela Firea la Forumul „Fonduri Europene. 2017 – un nou început”.

„Un răspuns preliminar și neoficial din partea Guvernului a fost că, în urma acestui transfer, s-ar putea pierde fondurile europene, însă Primarul General a precizat că aceste fonduri sunt alocate pentru obiectul de investiții, nu pentru instituție”, transmite Primăria Capitalei printr-un comunicat de presă.

În replică, Gabriela Firea susține că Primăria Capitalei poate atrage fondurile europene necesare.

„Primăria Capitalei are, în premieră, un departament care se ocupă de atragerea de fonduri europene și de monitorizarea acestora. Suntem pregătiți pentru procesul de transferare a Centurii Capitalei de la Ministerul Transporturilor la Primăria Generală, de la Guvern către Municipalitate, astfel încât solicit sprijinul doamnei Comisar european Corina Crețu și al doamnei ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, pentru finalizarea acestui demers. Dacă nu primim în administrare Centura Capitalei, inclusiv Planul de Mobilitate Urbană Durabilă va avea de suferit și va trebui regândit, ceea ce nu este de dorit, deoarece specialiști în mobilitate, în atragerea de fonduri europene și reprezențanti ai unor instituții de prestigiu au muncit ani de zile la acest document strategic, important pentru dezvoltarea regiunii București- Ilfov”, a spus Firea.