Primăria Capitalei reia licitația pentru cele 100 de autobuze electrice, după ce alte două au fost anulate

Publicat: 28 07. 2020, 00:24
Actualizat: 28 07. 2020, 00:32
Primăria Capitalei reia licitația pentru cele 100 de autobuze electrice (FOTO ilustrativ: Pixabay)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, luni, printr-o postare pe Facebook că se relansează licitaţia pentru cele 100 de autobuze electrice, după ce alte două acțiuni au eșuat.

„Relansăm licitaţia pentru cele 100 de autobuze electrice. Sperăm să nu mai apară tot felul de contestaţii nefondate”, a scris Gabriela Firea.

Până în prezent, au fost organizate două licitaţii, una în decembrie 2019, iar a doua chiar în această lună, dar ambele au fost anulate.

Motivul anulării de acum a fost acela că ofertele din Turcia și China nu au fost conforme cu cerințele. La prima licitație anulată, în 2019, ofertanții respinși erau tot din Turcia și China.

Edilul a amintit și de noile autobuze hibrid Mercedes Citaro, care circulă deja prin Bucureşti, pe linia 131, dar și de cele 400 autobuze diesel Euro 6.

„În total, vom avea 130. Un proiect deja realizat, în valoare de 45 milioane de euro. Un program pentru înnoirea parcului auto al STB îmbătrânit şi deteriorat. Alături de cele 400 de autobuze noi, moderne, Euro 6 şi hybridele contribuie la creşterea calităţii transportului în comun din Bucureşti”, a precizat Gabriela Firea.

Noile autobuze Mercedes hibrid din Bucureşti au început deja să fie vandalizate

Două autobuze hibrid Mercedes Citaro, din cele opt care circulă acum în București, au fost deja vandalizate după doar două săptămâni de la ieșirea în traseu, pe linia 131.

Primele opt autobuze hibrid din cele 130 achiziţionate cu finanţare nerambursabilă au început să circule pe străzile din Bucureşti în data de 7 iulie 2020.

Marți, 21 iulie, şoferii a două dintre ele au depus la Poliţie o plângere în urma vandalizării mijloacelor de transport în comun pe care le conduceau, informează Adevărul, care citează stb-sindicat.ro.

Unul din autobuze a fost mâzgălit cu un marker special. Cineva a scris „Viking“, în două locuri pe pereţii interiori ai maşinii, dar și alte înscrisuri pe peretele din spate. În cazul celuilalt autobuz, i-au fost distruse câteva prize USB, iar una dintre ele a fost ruptă de tot.