Primăria Focșani îl somează pe deputatul Ion Ștefan să-și plătească taxele și impozitele restante

Publicat: 31 10. 2019, 11:42

Potrivit unui comunicat al Primăriei Focșani, deputatul Ion Ștefan a păgubit bugetul local cu peste o jumătate de miliard de lei vechi.

„Pus în fața evidențelor,

Deputatul PNL de Vrancea, Ion Ștefan, este somat să își achite datoriile. „În aceste condiții, solicităm în mod public domnului

Primarul municipiului Focșani, Cristi Misăilă, a declarat luni că Ion Ștefan ar figura în evidențele municipalității cu o casă de 94 de mp edificată pe un teren de 910 mp, casa construită ulterior nefiind declarată la primărie, astfel că deputatul s-ar fi sustras de la plata taxelor și impozitelor aferente locuinței nou construite.

Deputatul liberal a povestit, la începutul săptămânii, cum a ajuns în situația de a fi acuzat că nu și-a plătit impozitul pentru casă.

„Am început construcția casei în anii 2000, dar nu am mai realizat recepția lucrărilor, lucru pe care îl voi face cu celeritate. Este o situație despre care acum am aflat și voi întreprinde toate demersurile pentru a o remedia. Sunt un bun contribuabil la bugetul statului, în calitate de antreprenor am plătit taxe și impozite care însumează, numai pe ultimii cinci ani, 97.146.293 lei! Pe lângă acestea voi achita și sumele care vor rezulta din calculul retroactiv al impozitului pe locuință, chiar dacă nimeni din primărie nu a constatat în cei 19 ani care s-au scurs până acum această neregulă”, a spus Ștefan.

Ion Ștefan, propus pentru portofoliul Dezvoltare, a fost avizat negativ în comisiile reunite din Parlament. Votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului de luni, de la ora 14.00.