Primăria Sinaia acuză o firmă a Arhiepiscopiei Bucureștilor că a amplasat ilegal bannere pe capele

Publicat: 29 01. 2015, 00:16
Actualizat: 29 09. 2018, 19:01

Primăria Sinaia arată, într-un comunicat dat publicității miercuri, că nu a dat aviz pentru amplasarea pe două capele din oraș a unor bannere care anunță deschiderea, în incinta capelelor, a două puncte de lucru care aparțin firmei de servicii funerare Chivotul Mare SRL.

Cele două bannere, care poartă numele și emblema Arhiepiscopiei Bucureștilor și pe care este trecut numele SC Chivotul Mare RSL alături de inscripția „Servicii funerare complete” au fost amplasate pe capelele din curtea Bisericii „Sfântul Ilie” și cea a Bisericii Sinaia 2 din cartierul Platou.

„Ca urmare a instalării unor materiale publicitare, respectiv bannere, ce anunță deschiderea unor puncte de lucru ale SC Chivotul Mare SRL în incinta capelelelor, din curtea Bisericii «Sfântul Ilie» și cea a Bisericii Sinaia 2 din cartierul Platou, Primăria orașului Sinaia informează că nu a dat niciun aviz de amplasare pentru aceste materiale”, se arată în comunicatul Primăriei Sinaia.

Potrivit sursei citate, capela de la Biserica „Sfântul Ilie” a fost construită integral din bani publici și „nu are ca scop deservirea unor sedii pentru societăți comerciale”.

„Construirea capelei de la Biserica «Sfântul Ilie», finanțată integral de la bugetul local al orașului, s-a făcut ca urmare a solicitărilor din partea locuitorilor din acest cartier și nu are ca scop deservirea unor sedii pentru societăți comerciale sau punct de lucru pentru activități comerciale”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Sinaia.

Societatea de servicii funerare Chivotul Mare aparține Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Până la ora transmiterii acestei știri, reprezentanții Arhiepiscopiei Bucureștilor nu au putut fi contactați pentru a oferi un punct de vedere privind această situație.