Primarul Craiovei: Orașul Timișoara va fi lăsat să se descurce singur după ce a fost ales Capitală Europeană a Culturii 2021

Publicat: 17 09. 2016, 21:47
Actualizat: 18 08. 2017, 00:12

„Timișoara a reușit să câștige competitia pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021, devansand Clujul care a dus o batalie dura, mai ales in plan extern, in cea de-a doua faza a competitiei.

Este primul an in care juriul alege pentru faza a doua a competitiei cele mai dezvoltate orase din punct de vedere economic. Pana acum au fost preferate cele carora sa li se ofere o sansa de dezvoltare prin cultura, sprijinite de regiuni. Comisia Europeana a urmarit, insa, sa nu mai aloce fonduri pentru dezvoltarea oraselor in perioada anterioara anului in care devin capitale culturale, eliminand sensul pentru care a fost creata competitia. Astfel, orasul cu cea mai mare calitate a vietii, cel mai apropiat de granita de vest si cu cel mai mare PIB pe cap de locuitor a fost preferat, dar, din pacate, devine foarte clar ca nu va mai primi fonduri pentru pregatirea anului 2021, ci va fi lasat sa se descurce singur. Felicitari, Timisoara!”, scrie Lia Olguța Vasilescu pe Facebook.

Craiova a participat și ea la concursul pentru desemnarea Capitalei Europene a Culturii 2021, însă a fost eliminată după prima fază.

Orașul Timișoara a fost ieri desemnat Capitală Europeană a culturii 2021, într-un concurs din care au ai făcut parte București, Cluj și Baia Mare.