Primarul din Jilava, dus la DNA

Publicat: 14 06. 2016, 18:42

Primarul localității Jilava, Adrian Mladin, a ajuns marți la DNA, în baza unui mandat de aducere, după ce procurorii au făcut percheziții la domiciliul lui și la sediul primăriei.

DNA a anunțat că marți sunt efectuate percheziții domiciliare în cinci locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice. Celelalte locații reprezintă domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Procurorii anticorupție transmit că „efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2010- 2012”.

În anul 2012, atunci când a fost reales primar, Adrian Mladin a depus jurământul în timp ce se afla în arest preventiv.

Ulterior, în anul 2014, a fost condamnat, în primă instanță, la șapte ani de închisoare pentru luare de mită, fals intelectual în forma participației improprii, instigare la infracțiunea de spălare a banilor și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni de corupție, dosarul fiind în prezent pe rolul instanței supreme, în faza de apel.

Edilul a denunțat fapte de corupție în mai multe cauze ale DNA, unul dintre dosare fiind cel în care este judecat Cristian David, fost ministru al Afacerilor Interne.

La alegerile din data de 05 iunie, Adrian Mladin a obținut un nou mandat de primar.