Primarul din Miercurea Ciuc, amendat de CNCD, pentru condiționarea ocupării unui post din primărie de cunoașterea limbii maghiare. Cine a mai fost amendat

Publicat: 25 02. 2013, 22:35
Actualizat: 06 07. 2013, 03:05

Primarul din Miercurea Ciuc, udemeristul Raduly Robert, a fost sancționat de Consiliul Național de Combatere a Discriminării (CNCD) cu o amendă contravențională de 600 de lei pentru că a impus cunoașterea limbii maghiare ca o condiție eliminatorie de participare la concursul pentru ocuparea postului de arhitect-șef al municipiului, organizat în toamna anului trecut.

La sesizarea Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș, CNCD a constatat că respectiva condiție impusă de edilul Raduly Robert este discriminatorie, încălcând dispozițiile OG 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare.

Tot cu 600 de lei a fost amendată și Agenția Națională a Funcționarilor Publici, care, la solicitarea primarului din Miercurea Ciuc, a emis un ordin privind organizarea concursului în condițiile amintite, „legalizând” astfel discriminarea. Raduly Robert nu a putut fi contactat pentru a-și spune punctul de vedere cu privire la sancțiunea primită din partea CNCD.