Primarul din Târgu Mureș, așteptat la audiere la CNCD pe 21 ianuarie. Ce sancțiune riscă edilul

Publicat: 14 01. 2020, 13:10

„I-am trimis citatiile domului primar pe parcursul acestei zile, de dimineață, pentru săptămâna viitoare, marți (21 ianuarie, n.r.). Îl așteptăm să-și exprime punctul de vedere public de la o posibilă fapta de discriminare săvârșită prin discurs de ura pe criteriul etnic și de clasa socială. După audieri, domnul primar poate să se prezinte personal sau poate să trimită un punct de vedere, colegiul director se va pronunța asupra acestor declarații”, a declarat pentru Mediafax președintele Consiliului Național de Combatere a Discriminării (CNCD), Csaba Asztalos.

Potrivit lui Asztalos, primarul Tragu Mureșului riscă o amendă contravențională de la 2.000 de lei până la 100.000 de lei.

Primarul din Târgu Mureș, Dorin Florea, a scris luni pe Facebook că populația trebuie conștientizată că responsabilitatea creșterii și formării unui copil este uriașă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicații. El a afirmat pentru Mediafax că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”. Edilul a mai precizat că nu îl sperie CNCD.

Sursă FOTO: Dorin Florea / Facebook