Primarul Dorin Chirtoacă, în arest la domiciliu

Publicat: 26 05. 2017, 20:08

Decizia plasării în arest preventiv la domiciliu a fost luată joi seară de Judecătoria Buiucani.

Dorin Chirtoacă a fost reținut pentru 72 de ore, în cursul nopții de joi spre vineri, sub acuzația de acte de corupție.

Dorin Chirtoacă este acuzat de trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu, în dosarul Centrului Național Anticorupție (CNA) din Republica Moldova de anchetare a construirii unor parcări cu plată în Chișinău.

Potrivit procurorilor, citați de Unimedia, primarul Chișinăului i-ar fi dat indicații viceprimarului capitalei, care era președinte al Comisiei de selectare a companiilor, să semneze contractul pentru construirea parcărilor cu o anumită firmă, fără avizul Consiliului municipal. Dorin Chirtoacă a fost audiat de procurori, joi seară, la sediul Centrului Național moldovean Anticorupție (CNA), după perchezițiile efectuate la Primăria capitalei Republicii Moldova într-un caz de corupție. Anterior, Dorin Chirtoacă a petrecut trei ore în biroul său de la Primărie cu procurorii care au efectuat percheziții. La plecare, Dorin Chirtoacă nu a făcut nicio declarație pentru jurnaliștii care așteptau în curtea Primăriei.

Procurorii anticorupție au descins, joi, la sediul Primăriei din Chișinău, verificând inclusiv biroul primarului Dorin Chirtoacă, trei funcționari fiind reținuți. Procurorii au percheziționat biroul primarului Dorin Chirtoacă și cel al secretarului Consiliului Municipal Chișinău (CMC), Valeriu Didenco. Informațiile au fost confirmate de purtătorul de cuvânt al Primăriei capitalei Republicii Moldova, Vadim Brânzaniuc. Secretarul Consiliului municipal Chișinău, Valeriu Didenco, și doi consilieri municipali au fost reținuți de ofițerii CNA sub acuzațiile de corupere în formă pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu.